Lite om mig som uppfödare

 

Jag har alltid älskat djur i hela mitt liv och drömmen om att få syssla med djur har alltid varit ett stort intresse.

Jag är uppväxt med hund och rasen vi hade då var en Golden Retriver och Schnauzer blandning som blev 13år och dog utav cancer. Sedan när jag var 3 år så införskaffade vi en Dalmatiner/Labrador Retriver och Kelpi blandning som blev 10 år och dog utav hjärnblödning.

Däremellan och efteråt så har vi haft Shih Tzu/Cotton De Tulear/Lhasa Apso blandning, Amstaff/Rottweiler blandning, Rottweiler, Chihuahua, American StaffordshireTerrier, Staffordshire Bullterrier, Dogue De Bordeaux.

Det har vart otroligt kul att lära känna olika raser och deras personligheter och oerhört lärorikt och man skaffar sig erfarenheter.

Djuren och framförallt hundar är min passion här i livet, ett liv utan en hund är oerhört tomt.

Jag heter Mathilda Jonsson och jag startade Swestaff’s Origins Kennel 2022 men har stor erfarenhet med hundar och olika beteenden och olika raser då det är något som jag tycker är väldigt intressant och man är aldrig fullfjädrad, man lär sig alltid något nytt med tiden som går.

Jag strävar efter friska och sunda individer att använda i avel, jag använder inga hundar som har allergier, dåliga leder eller som avviker mentalt i lynnet.

Alla avelsdjur som används i min kennel ska vara Ataxi fria (Amstaff) dem ska inte ha några allergier, dem ska ha bra höfter och armbågar och dem ska ha ett mentalt bra psyke.

Alla djuren hälsotestas för olika sjukdomar för respektive ras, dem HD & ED röntgas, dem genomgår BPH (Beteende-och Personlighetsbeskrivning) eller MH-Test (MentalbeskrivningHund) eller så kan man göra både två om man vill det.

BPH är Svenska Kennelklubbens Mentalbeskrivning och MH-Test är Brukshundsklubbens Mentalbeskrivning.

Jag är väldigt mån om alla mina valpköpare och avkommor och finns alltid behjälplig i den mån jag kan.

Jag strävar efter god fysik när det kommer till vilka individer jag parar och med vilka jag parar med. Jag parar inte utan att jag har gått igenom alla aspekter och att det blir en så lyckad kull som möjligt.

Sedan kan man aldrig förutse till 100% men jag gör så gott jag kan med att det ska bli så bra som möjligt för alla.

 

Med vänlig hälsning,Mathilda från Swestaff’s Origins Kennel.